A FACEBOOK-CSAPDA – Csak egy árucikk vagy!

A legismertebb közösségi platformon mindenki kiteljesedhet, bemutathatja kreativitását, tehetségét, ügyességét. Új ismerősökre, barátokra tehetünk szert, kapcsolatba léphetünk távolra került rokonokkal, sőt, akár még hírességekkel is kommunikálhatunk. Információk özöne zúdulhat ránk, így minden eddiginél tájékozottabbá válunk, percre pontosan követhetjük, hogy mi történik a világban és kinek mi a véleménye a fejleményekről. A közösségi platform szabaddá tesz! Avagy mégsem? A kezdeti ígéretek és elvárások felemás módon értek be és napjainkra elmondható, hogy a Facebook rendkívül szigorú és néhol egészen ostoba cenzúrája révén egyfajta digitális Gulággá változott, ahová a rabságba ejtendő elmék önként csatlakoznak. Onnantól kezdve szó sincs semmiféle szabadságról, utópisztikus közösség építésről. A Facebook rabjai számára véleménymegerősítő buborékvilágokat építenek, eközben reklámokkal bombázzák őket, állandóan állandó fogyasztásra biztatva a fogvatartottakat. Mindezen felül a profilunk, a digitális személyiség-lenyomatunk is árucikké válik, amivel a Facebook a hirdetőkkel kereskedik. Mindezen felül fokozatosan építi ki a véleményterror intézményét, önkényes módon profilokat, komplett oldalakat töröl, sunyi módon csökkenti az eléréseket, direkt, avagy indirekt cenzúrát alkalmaz. A Facebook állam lett az államban, amihez a kormányok nem tudnak vagy nem akarnak hozzányúlni. Ennek a platformnak nem kell tartania állami szintű regulatív intézkedésektől, és senki nem kéri rajta számon a demokratikus értékrend betartásának hiányát. Az álomból rémálom lett, a Facebook vált azzá a bizonyos 101-es szobává, az újbeszél és a duplagondol kísérleti koncentrációs táborává.

Műsorvezető: Dombóvári Gábor 🧑‍🎤
Szerkesztő-műsorvezető: Szűcs Róbert 😎

Kérjük, hogy havi egy Hihetetlen Magazin lapszám, avagy Hihetetlen Különszám vásárlásával támogassa műsorunkat, mert csak addig tudunk újabb és újabb adásokkal jelentkezni, amíg a Hihetetlen Magazin képes fennmaradni. Jelen helyzetben erősen kérdéses, hogy akár már 2025 január elején megjelenhet lapunk, így sajnos annak megszűnésével egyidőben kénytelenek leszünk a YouTube-csatornánkat is bezárni. Támogatásukat köszönjük!

ÚJ ADÁSSAL 2024. május 17-én jelentkezünk, A KOZMIKUS ÉDENKERT című műsorunkban a Mars bolygót övező titkokkal fogunk foglalkozni.

📧 Hihetetlen Magazin szerkesztőségi e-mail cím: hihetetlen.magazin@t-online.hu

❓ A Hihetetlen Magazin jelentősen kedvezményes előfizetési lehetőségeivel kapcsolatos kérdéseivel forduljon bizalommal kollégánkhoz: elofizetes@hihetetlenmagazin.hu.

📣 A Hihetetlen Magazin legújabb, MÁJUSI lapszáma és AZ ANUNNAKIK ARANYA című KÜLÖNSZÁMUNK országszerte kapható az újságárusoknál, a szupermarketekben és az üzemanyagtöltő állomásokon.

Leave a Reply