A háborús övezet közelében élő ukrán gyerekeket üdültet az OTP bank

Elindult az a 46 fős gyermekcsoport akik az OTP Bank felajánlásának és a Magyar-Ukrán Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésének köszönhetően pihenhetnek egy héten keresztül Magyarországon és akik a háborús övezet közelében élnek. Szvitlána Luzán a krivij-rihi városi tanács képviselője elmondta: óriási lehetőseg ez a gyerekek számára, hiszen sokan közülük még soha sem jártak külföldön.
Ez pedig már az az egyik gyermekcsoport akik hazafelé utaznak a magyarországi pihenésről. Az egyik első programpontjuk az Országház megtekintése volt Grexa Liliána ukrán nemzetiségi szószóló felajánlásának köszönhetően.
A Magyar-Ukrán Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében megvalósult üdültetés során a gyerekek megismerkedhettek Magyarország történetével és kultúrájával is.
Az OTP Bank felajánlásának köszönhetően olyan gyerekek pihenhetnek Magyarországon, akiknek más lehetősége a nyaralásra nem lenne.
A nehéz sorsú ukrán gyermekek üdültetésének célja az volt, hogy ha csak néhány napra is, de kiszakadjanak a háborús hétköznapokból.
Magyarország jó szomszédként mindaddig segíti Ukrajnát, ameddig arra szükség van. Ennek a bizonyítéka a háborús övezetben élő gyerekek magyarországi üdültetése is, amelybe most az OTP Bank is bekapcsolódott.

Leave a Reply