Bogyó és Babóca: Babóca virága (S04E04)

Babóca, a katicalány gondosan nevelgeti a háza előtt pompázó piros virágot. Amikor kirándulni indul Sün Somával, Gömbire bízza a kis növényt. A virágbogár azonban megfeledkezik az ígéretéről, és a virág elhervad. Az erdő kis lakói mindent megtesznek, hogy felélesszék a virágot, de nem sikerül. Végül Gömbi bánatában és bűntudatában a felhő segítségét kéri, aki olyan alaposan megöntözi a virágot, hogy az ismét feléled.

Bogyó, a csigafiú, és Babóca, a katicalány izgalmas kalandokat él át régi és új barátaikkal a negyedik évad epizódjaiban. A történetek során olyan értékeken van a hangsúly, mint a barátság, szeretet, elfogadás, empátia, segítőkészség. Emellett néhány új pajtással is megismerkedhetnek az erdő lakói és a nézők is. Például a nagy, de barátságos gyíkkal, vagy a kicsik között új bolhafiúval.

A Bogyó és Babóca rajzfilm Bartos Erika, Pro Familiis-díjas meseíró könyvsorozata alapján készült, népszerűsége 18 éve töretlen. A legkisebbekhez szóló történetekben mindig hangsúlyt kap a barátság, az összetartás, a segítő szándék, a konfliktuskezelés. A szerzőt 2009-ben kereste fel a Kedd Animációs Stúdió a megfilmesítés ötletével, 2009 és 2020 között négy filmszéria, 56 epizód készült el. A sorozat számos hazai és nemzetközi elismerést tudhat magáénak.

A rajzfilm a KEDD Animációs Stúdióban készült.
Író, rajzoló: Bartos Erika
Rendező: Antonin Krizsanics és M. Tóth Géza
Narrátor: Pogány Judit
Zene: Kifli Együttes
Főcímzene: Alma Zenekar

Bővebben a sorozatról: http://www.bogyoesbaboca.hu/

Iratkozz fel csatornánkra, hogy mindig értesülj az új epizódokról!
https://www.youtube.com/user/keddanimation

Leave a Reply