Bogyó és Babóca: Robot (S04E10)

Egy őszi napon Vendel, a szarvasbogár egy ezüstszínű robotot kap Fricitől, a cincértől. A robot lépeget, hangokat ad, villog. Amikor Vendel meg akarja mutatni Bogyónak, kicsúszik a kezéből, és a kis figura darabokra esik szét. Vendel és Bogyó átszalad Döméhez, és a segítségét kérik, mert a krumplibogár nagyon ügyesen megszerel mindent, ami elromlik. De Döme nem ér rá, épp a biciklijét javítja. Bánatosan baktatnak visszafelé, de amikor hazaérnek, nagy öröm várja őket: Gömbi, a virágbogár a távollétükben megszerelte és újra összerakta a robotot!

Bogyó, a csigafiú, és Babóca, a katicalány izgalmas kalandokat él át régi és új barátaikkal a negyedik évad epizódjaiban. A történetek során olyan értékeken van a hangsúly, mint a barátság, szeretet, elfogadás, empátia, segítőkészség. Emellett néhány új pajtással is megismerkedhetnek az erdő lakói és a nézők is. Például a nagy, de barátságos gyíkkal, vagy a kicsik között új bolhafiúval.

A Bogyó és Babóca rajzfilm Bartos Erika, Pro Familiis-díjas meseíró könyvsorozata alapján készült, népszerűsége 18 éve töretlen. A legkisebbekhez szóló történetekben mindig hangsúlyt kap a barátság, az összetartás, a segítő szándék, a konfliktuskezelés. A szerzőt 2009-ben kereste fel a Kedd Animációs Stúdió a megfilmesítés ötletével, 2009 és 2020 között négy filmszéria, 56 epizód készült el. A sorozat számos hazai és nemzetközi elismerést tudhat magáénak.

A rajzfilm a KEDD Animációs Stúdióban készült.
Író, rajzoló: Bartos Erika
Rendező: Antonin Krizsanics és M. Tóth Géza
Narrátor: Pogány Judit
Zene: Kifli Együttes
Főcímzene: Alma Zenekar

Bővebben a sorozatról: http://www.bogyoesbaboca.hu/

Iratkozz fel csatornánkra, hogy mindig értesülj az új epizódokról!
https://www.youtube.com/user/keddanimation

Leave a Reply