Cinemaqua Film és natúrpark Kisvárda látnivaló – családi kikapcsolódás – Andy Vajna út -bakancslista

#cinemaqua #kisvárda #film #mozi #onlinefilm #andyvajna #vajnatimea

Cinemaqua Film és natúrpark Kisvárda látnivaló – családi kikapcsolódás – Andy Vajna út -bakancslista
Elképesztő filmes világ részese lehetsz nálunk Kisvárdán a Cinemaqua Film- és Natúrpark területén több, mint 300.000. nm-en, azaz több mint 30 ha-on.
Fantasztikus filmes világ várja a látogatókat eredeti díszletekkel, hihetetlen látványelemekkel , elképesztő show-kal, dinókkal, díszlethajóval, VR-szobával ,Európa legújabb és tematikájában teljesen eredetibb moziparkjában.
Az ismert szórakoztatóparkoktól eltérően, itt eredeti filmek díszletei és kellékei is helyet kapnak. A Cinemaqua több különböző világot ötvöz és fog egybe, így lényegében minden korosztály, minden érdeklődő megtalálhatja a kedvére való szórakozási formát.
Itt minden korosztály, minden érdeklődő megtalálhatja a kedvére való szórakozási lehetőséget, látványosságokkal és különböző egyedi attrakciókkal.
Az park belsejében elektromos autókat vehetnek igénybe a látogatók, melyek megállóit éppúgy tábla jelzi, mint a legjobb fotóhelyeket.
A parkot sétálva is bejárhatjuk, de akár a 12 személyes nyitott elektromos kisautók egyikét is birtokba vehetjük, amellyel eljuthatunk egy különleges túra során a Lost World-ben, az Elveszett világ dinoszauruszok lakta rengetegébe.

A bejáratnál rögtön elkápráztat minket a Cinemaqua Palace – mellette a New York-i Szabadság-szobor vagy az amerikai elnökök sziklába vájt kicsinyített másolatával – ahol rengeteg érdekességre derül fény a világ filmgyártása és a magyar -illetve Kisvárda és környékének összefüggésében. Kulisszatitkok, történetek és történések.
A filmes világ szerelmeseinek garantáljuk, hogy ez az 1900-as éveket idéző pavilon/ díszlet lesz a kedvence, sőt ugyanitt léphetünk be a XXI. század VR reality világában, amely jelenleg technikailag a VR csúcsát jelenti.
Különlegességünk, hogy a Cinemaqua egy olyan park, ahol a filmes élmény és a természet egy parkban összeér, és összefér.
A Cinemaqua Film-és Naturpark már a látogatói koncepciójában is egyedi!

„Éld át az eredeti filmes tárgyakkal, kellékekkel való találkozást.”
Sok olyan tárggyal találkozhat a látogató, amit máshol érinteni tilos, itt viszont bátran kézbe veheti! Ez a park élményeket szeretne adni látogatóinak nemcsak látványt!
Itt nem tilos a fotózás sem, sőt!
Számos fotó -szelfipont és segítő kalauzolja a park látogatóit, biztosítva számukra a hasznos élményekkel és információkkal teli kikapcsolódást.
A Cinemaqua attrakcióit minden évben valamilyen tematika fogja jellemezni.
Idén a fő téma Amerika – az első amerikai telepes falutól Hollywood filmes térhódításáig.
Ennek jegyében kezdheti meg utazását a látogató, ebben a különleges világban.
Bátran mondhatjuk, hogy a Cinemaqua parkjában sétálni igazi időutazás.
De ha már az időnél tartunk, megcsodálhatjuk egy 1614-es amerikai telepelesfalu a Jamestown díszleteit.
A vadnyugati udvaron pisztolydörrenések sorozata jelzi, hogy itt tényleg figyelni kell minden lépésünkre, mert az arany lázba hozza a látogatókat. Bizony, a víztorony mögött aranymosók élnek, láthatjuk is a munkájukat, melynek bárki részese lehet.

A Honvédsuli-szigetre katonai sátrakat építettek a gyerekeknek, amely különleges élményeket és hangulatot garantál. A kisebbek kötéllel húzhatják át magukat egy „ lakatlan „ szigetre.

De a teljesség igénye nélkül említjük meg a Kalandhajót mint forgatási helyszínt, amely hajó hossza eléri a 48 métert. Külső és belső tere egyaránt megtekinthető.
A látogató át tudja élni, milyen lehetett Sir John Franklin kapitány északnyugati átjárói expedíciója 1844-ben.
Láthatunk eredeti repülőgép belsőt-díszletet, melyet a Fapad című magyar sorozat forgatásánál használtak a készítők. A szervezők köszönök Kálomista Gábornak, hogy gondolt rájuk e téren is.
De igazi kuriózum a Mutatványosok utcája is – ami a lovagvárak romantikájának és a Trónok harca sötét középkori fantáziavilágának elegye. Arénájában lovagok tűnnek fel, hercegnők suhannak tova.
Na és ha már mutatványosok – a hely mellett található egy speciális cirkusz, ahol az is artistává válhat aki eddig csak álmodott róla.

Ezen felül megtalálható a csodák országa „Wonderland”, Gyermekszigetek, és a minden gyermek vágyát képező Játékkészítő híres világa!
Hogy mi is a Játékkészítő csodája ? Legjobban Illés Gabriella ötletgazda, az álom megvalósítója fogalmazta meg : ” … mesékre mindenkinek szüksége van, korosztálytól függetlenül. Mi, az alkotók hiszünk a meseterápiában és úgy gondoljuk, a gyerekkorunkban hallott és látott mesék pozitívan épülnek be az életünkbe és ezeket az érzéseket, a megoldásokat később bármikor elő tudjuk hívni. „ A látogatók – kortól függetlenül – „felvehetnek” egy piros szemüveget és elindulhatnak a titokzatos Játékkészítőhöz vezető úton.
Andy Vajna, Vajna Tímea segítségével – online film, filmek magyarul

Leave a Reply