Diagnózis – a koronavírus fertőzés a gyermekeknél, a csalánkiütés kezelése, és az ételintolerancia

Mivel járhat a koronavírus fertőzés a gyermekeknél és mit tehetünk a megelőzés érdekében? Aztán mutatunk egy kisfilmet, amiből a csalánkiütés speciális kezelési módját ismerhetik meg. Majd Takács Alajos gasztroenterológustól megtudhatjuk, hogy mi a különbség az ételintolerancia és az ételallergia között?

– A Diagnózis vendégeivel arról beszélgetünk, hogy az utóbbi időben egyre több a koronavírus- gyanús eset a gyermekek között és éppen ezért több szűrést is végeznek a Covid-fertőzöttek kiszűrése érdekében. A gyermekeknél általában enyhe tüneteket okoz a koronavírus , de egyre több esetről hallani , ahol a fertőzést követően súlyos szövődmény alakult ki.
– Az idiópátiás csalánkiütés sokakat érintő probléma. Az Ormos Intézet filmjéből megismerhetnek egy speciális kezelési módot, amely jótékonyan hat a fehérvérsejtekre, csökkenti a gyulladást. A különleges eljárás nem más, mint az ózonnal dúsított saját vér kezelés.
– Az ételintolerancia alatt a különféle élelmiszerek vagy azok összetevői által okozott nem megfelelő fiziológiás válaszok kialakulását értjük. A tünetek általában az étkezések után kezdődnek fél-egy órával, de néha 48 óra múlva alakulnak ki . A tünetek érinthetik a bőrt , a légző illetve az emésztő szervrendszert . Mindez azonban ,nem összetévesztendő az ételallergiával.

Leave a Reply