Heti Egyenleg: Orbán folyamatosan fel akarja robbantani a békepárti Európát

Orbán Viktor hiába lesz soros elnöke az Uniónak, Magyarország semmilyen jelentősebb pozíciót nem fog kapni, ennek a legfőbb oka, hogy Orbán mindenhol szembement az uniós elvekkel, felrobbantotta a békepárti Európát – mondta a KlikkTV Heti Egyenleg című műsorában Csillag István, korábbi miniszter, aki nem lenne meglepve, ha egyáltalán nem lenne magyar biztosa Európának a következő ciklusban. Lakner Zoltán, a Jelen című hetilap főszerkesztője szerint Orbán egyetlen esélye, hogy novemberben Trump győz Amerikában, de kérdéses, hogy az mire lesz elegendő.

Csillag István úgy vélte, hogy ennek az Uniónak egész biztos nem Orbán Viktorra van szüksége, vagy arra, hogy Orbán elfoglalja Brüsszelt. A Fidesz rossz passzban van, hiszen az elmúlt hónapokban számos olyan dolgot kellett megtenniük, amit nem akartak.

A műsorban szóba került még egy esetleges új frakció megalakulása az Európai Parlamentben, és az, hogy Gyurcsány Ferenc nem mond le a Demokratikus Koalíció elnökségéről, valamint, hogy szükség van-e egy új „alakulatra” a baloldalon.

Támogasd a KlikkTV-t: https://www.donably.com/hirklikk

Leave a Reply