MCC Feszt 2022: Mit adott a világnak a magyar film?

Kultfilm az, amely kiejti az ember kezéből a távirányítót, amely több generációnak is tud érvényes mondanivalót közvetíteni – hangzott el az idei MCC Feszt első közéleti előadásán.

Izgalmas beszélgetéssel indult a pénteki nap az MCC Feszt MOL Nagyszínpadán: Mit adott a világnak a magyar film? – járták körbe a kérdést meghívott vendégeink, a válaszra pedig sokan voltak kíváncsiak Esztergom főterén.

A magyar film olyan, mint a magyar foci: akkor érezzük a miénknek, ha sikere van, ha jól megy – mondta Köbli Norbert, az MCC Story Lab vezetője. A szakértő szerint a magyar film olyat nyújt nekünk, mint a magyar vers vagy zene. Mindenkinek van kedvence, olyat ad, amit a külföldi művektől sosem kaphatunk meg. 120 éves a magyar filmgyártás – tette hozzá Kerékgyártó Yvonne forgatókönyvíró, filmrendező –, így hát nem csak a kortárs alkotásokra kell gondolni, amikor a témát elővesszük. Főleg, mivel az igazi kultfilmek sokszor nem saját korukban, hanem generációkkal később kapják meg a nekik járó elismerést.

És hogy vendégeinknek mit adott a magyar film?

Én miattuk akartam filmkészítő lenni – válaszolta meg a kérdést Szentgyörgyi Bálint író-rendező, a Besúgó c. nagysikerű sorozat megalkotója.

Leave a Reply