Megkérdezték ezt a ROBOTOT, hogy hisz-e ISTENBEN

Az angol Engineered Arts által gyártott Ameca az eddigi legfejlettebbnek és legrealisztikusabbnak tűnő ember alkotta robot a világon.
Bár több fajta robot készült már cégek által, ezek közt csak nagyon kevés olyan van, ami az emberi arc viselkedését hihetően képes utánozni, ezért is számít kiemelkedőnek Ameca.

Az Ameca az Engineered Arts által fejlesztett Tritium nevű operációs rendszerével működik, ami lehetővé teszi, hogy a robotikával foglalkozó vállalatok rajta teszteljék saját technológiáikat, úgy mint a mesterséges intelligenciát.

Az Ameca érdekessége, hogy a szemeit és a száját is úgy mozgatja, mint az ember, ennek köszönhetően a dühöt, a meglepettséget, örömöt és a félelmet is képes megmutatni.
Azt is megtanulta hogyan rántsa meg a vállát, ha valami nem érdekli, hogyan ásítson, mutogasson, illetve integessen.
A robot ugyanakkor járni még nem tud, és nagyobb tárgyakat sem képes megemelni.

Az új fejlesztéseknek köszönhetően arra is képessé vált, hogy felismerje magát a tükörben, valamint több olyan érzékelővel és kamerával is rendelkezik, amik összességében mintegy kétméteres távolságból pásztázzák a velük szemben állót.

A robot az érzelmeket tanulmányozva próbál reagálni, illetve interakcióba lépni.
A fejlesztésnek még közel sincs vége, mert már tesztelik a Tritium nevű operációs rendszer új verzióját, amelyik a robotot vezérli, és amitől azt remélik: további új képességekkel ruházza fel a Amecát.

Megkérdezték ezt a ROBOTOT, hogy hisz-e ISTENBEN

Zene / Music:

The Sky is on Fire – Ambient Music

robot isten
ameca robot
beszélő robot
emberi robot

#top5magyar

Leave a Reply