Megvan a #koronavírus ellenszere | Végre hazamehetünk

#koronavirus #hatosagikaranten #parameter.sk
Hozzá tartozó cikk a paraméteren
https://parameter.sk/nem-ment-konnyen-de-hazajutott-es-allami-karantenba-kerult-dunaszerdahelyi-vilagjaro

Az előző részekből már mindenkinek nyilvánvalóvá vált hogy a mi hazautazásunk zátonyra futott. Miután megtudtuk hogy a haza utazásból nem lesz semmi, kénytelenek voltunk kipakolni ismét a koffereket és nem maradt más hátra mint a remény és a várakozás. Nem tudtuk hogy most egy nap vagy egy hét múlva jön értünk a busz. Próbáltuk sportosan venni a helyzetet és kiélvezni minden pillanatát. Még az a szerencse hogy a húgom Timi itt volt nekem így hát nem kellett egyedül búslakodnom a szobámban. Timiéknél gyönyörű volt a kilátás ezért az útra kent szendvicseket az ő teraszán fogyasztottuk el. Közel három nap várakozás után besokalltam és gondoltam jól fog tenni egy kis friss levegő, így hát kiültem a napra, beindítottam a drónt, kinyitottam egy doboz sör és repültem egy kört.. Később arra lettem figyelmes hogy a húgom Timi már órák óta próbál elérni így hát visszahívtam és kiderült hogy jó hírei voltak számomra.
Később hívott a főnökasszonyom is és közölte velem a hírt hogy 2 órán-n belül indul a busz, mely hazaszállít minket.
A hírek hallatán képzelhetitek hogy mennyire megörültem így hát gyors takarításba és pakolásba kezdtem. Mivel szerettem volna hogy a blog minél jobban sikerüljön, bekapcsoltam a kamerát és miközben a porszívó búgott – a kamera is pörgött.
Közel 1 óra takarítás és pakolás után készen álltam elhagyni az átmeneti otthonomat és az igazi otthonom felé venni az irányt. Minden az A terv szerint haladt. Gyorsan bekopogtam a szerb házmesterhez, Mladenhez, és megkértem hogy vigyen ki a busz megállóba.
Mladen a szerb házmesterünk, jópofa figura. Ő maga már az 50-es éveit tapossa, és büszke arra hogy míg a fiatalok szenvednek a korona vírusban, őt ez a betegség még csak meg sem támadta. Amíg a kocsiban ültünk felfedte a korona vírus elleni recept titkát is.
Útközben még felvettük a húgomat, majd átmentünk egy ellenőrzésen bár koronavírus tesztet még mindig nem csináltak rajtunk. Hagyták hogy csak úgy beüljünk a buszba, majd rendőri kíséretben elindultunk hazafelé. Ha az egész utazást egyszóval kéne jellemeznem akkor talán a katasztrófa szó lenne a megfelelő jelző. Úgy kezeltek minket mintha leprásak lennénk, közben meg a korona vírus gyanúja állt fenn mindegyikünknél. Mivel a busz csupa piros zónás övezetből származó embereket szállított, így hát egész úton kötelező volt a szájmaszk viselete. A buszban voltak páran, akiknél megfigyelhetők voltak a koronavírus egyes jelei, szóval aki még ISCHGL-ben nem kapta el a vírust, az elkapta most a buszon, mivel képtelenség 15 órán át szájmaszkban utazni egy ülőhelyben.
Igen jól hallottátok, a betervezett 9 órás út elhúzódott 15 órásra. Azt sem tudtuk hova visznek minket, csak kussban ültünk és reménykedtünk, hogy valami jó helyre kerülünk – remélhetőleg az otthonunktól nem messze.
Reggel 7:00 kor végül célba értünk, és egy újabb kihívással kellett szembenéznünk.
Kiszálltunk a buszból, megmérték a lázunkat, majd átadtak minket egy katonai osztagnak, melyek hadi kocsikkal szállítottak minket a hadiszállásunkra. Még mindig nem tudtuk, hogy hova megyünk, csak reménykedtünk. Az útjelzőtáblákból ítélve tudtuk, hogy Ruzomberok, azaz Rózsahegy környékén vagyunk, valahol a Magas Tátra közelében. Míg a teherautó nagy nehezen haladt a hegynek felfelé arra lettünk figyelmesek, hogy bizony elhagytuk a hóhatárt, és itt már nyilvánvalóvá vált, hogy megyünk fel a hegyekbe. Egy katonai kocsi platóján ültem egy hideg vaspadon, volt vagy -15”C. Hirtelen a második világháború jutott eszembe, amikor a zsidókat is szállították. Ők sem tudták, hova viszik őket. A különbség csak az volt, hogy mi tudtuk, hogy végre jó kezekben vagyunk. Hazaértünk, azaz nem haza, de már majdnem.
A hely ahol elszállásoltak minket, az jobb volt a vártnál. Igaz távol az otthonunktól, de legalább szép a kilátás, jó a kaja, és nincs okuk panaszra. Továbbra is várjuk, hogy leteszteljenek minket, hogy végre hazamehessünk a családunkhoz, és hogy átölelhessük végre a szüleinket….

Ha érdekel, hogy hogy vészeltem át a koronavírust, az első hullámban, akkor ajánlom figyelmetekbe a következő videóoimat is, melyekben bemutatom, amint épp Tirolban megfertőzödtem, majd több hetes karantén után haza sikerölt jutnom Szlovákiába:

⚠️ Koronavírus LIVE | Újabb eltitkolt fertőzöttek: https://www.youtube.com/watch?v=o_PCrLLS7h0 />
⚠️ KORONAVÍRUS: Egy érintett elmesél mindent 🦠Kérdezz felelek
https://www.youtube.com/watch?v=XmcE93ETop8&t=184s />
⚠️ Rendőri kíséretben akarok hazamenni
https://www.youtube.com/watch?v=7XQGQV2k6GU />
⚠️Magyarországon jobb a koronavírushelyzet, mint Szlovákiban
https://www.youtube.com/watch?v=aTgKD_OviUI&feature=youtu.be />
Ha tetszett a videó akkor kövessetek be Instagramon is :
http://instagram.com/alex___simon (személyes profilom)
http://instagram.com/diaryofalex_kalandjai

Leave a Reply