Műkincsvadászok – TV spot (12)

MŰKINCSVADÁSZOK – Február 20-tól a mozikban

A George Clooney rendezésével készült, február 20-án mozikba kerülő MŰKINCSVADÁSZOK (The Monuments Men) II. világháborús környezetben játszódó, valós történeteken alapuló történet.
A II. világháború egyben a világ legnagyobb, legszervezettebb műkincsrablásának a története is. A németek figyelme mindenre kiterjedt, és a meghódított országok gazdagságát is akarták. De ahol rablók vannak, ott zsaruk is kerülnek. Európa még lángokban állt, amikor Roosevelt elnök kiadta a parancsot, hogy küldjenek egy különleges egységet a Birodalomba. A feladatuk: a frontvonalak mögött ragadt műtárgyak visszaszerzése és biztonságos helyre juttatása.
Megalakul minden idők legkülönösebb kommandója: hét múzeumigazgató, művészettörténész és kurátor fegyvert és felszerelést kap, hogy ellenséges területen járjon túl a nácik eszén, csempéssze nyugatra, amit bír, és ha lehet, maradjon életben.
A szereposztás parádés, az egyébként valós eseményeken alapuló történetben a különleges kommandót olyan színészek keltik életre, mint Matt Damon, Cate Blanchett, George Clooney, Bill Murray, John Goodman és Jean Dujardin.

Vélemény, hozzászólás?