Pilvax Impro Live 62. Kamikaze Night (Improvizációs színház)

Szeretettel várunk mindenkit egy vidám, kreatív improvizációs virtuális játékra.

Időpont: 2023. 01. 29. 12 pm PST/2 pm CT/3 pm EST/8 pm GMT/9 pm CET/10 PM (Moszkva)

Az előadás ingyenes. Adományokat elfogadunk és nagyon köszönjük:
https://www.hunbookstore.com/donate-us

Amennyiben havi rendszeres támogatással szeretnétek segíteni a Pilvax Players csapatát, illetve ezt az Impro Live sorozatunkat, az AbsoLUTE Movement Patreon oldalán keresztük ezt megtehetitek. A támogatás mellé legyetek szívesek odaírni a megjegyzés rovatba, hogy PILVAX IMPRO. Köszönjük szépen! http://www.patreon.com/sztimeazs

A Pilvax Players/Pilvax Productions New York-ban (USA) létrejött független amerikai-magyar színtársulatunk idén lett tizenegy éves. Ennek új projektje, a Pilvax Impro Live improvizációs színház most lett egyéves.

A “karantén-kényszer” számunkra is újraértelmezte a globális színház, a virtuális interaktív színházi tér, a nemzetközi, magyar nyelven keresztül közvetítô, mindenki számára hozzáférhetô alkotói és befogadói közös virtuális pódium fogalmát. Ebbôl és így született meg a Pilvax Zoom Tune Impro Live sorozatunk.

Előadásunk a „long-form improv” műfajába tartozik. Ennek megvalósításához az Upright
Citizen’s Brigade által kitalált, a magyar színjátszásban még nem bevett „Harold-struktúrtát” adaptáltuk. Ennek során egy, a közönség által kiválasztott szóból vagy kifejezésből kiindulva építünk fel három páros, illetve egy közös jelenetet, majd ezután egy újabb kifejezéssel játszunk „még egy kört”.

A kreatív csapat:

Fritz Attila (Zalaegerszeg) színész, báb mester, éjjeli bagoly jelentkezik Zalaegerszegről.
Számos magyar színházi és bábművészi előadás után most improvizációra adja a fejét. Nemzetközi hírnévre New Yorkban tett szert, s most a világot hódítja meg Zoomon keresztül. Hálás a csapatának és a rituális pizzának minden szerda és vasárnap éjjel.

Kovács Viktória (New York) színész. Én egy beszélõ fej vagyok. Az HB Studio-ban tanultam színészetet, ahol Michael Beckett tanítványa voltam. A Pilvax Players-zel 4 éve játszom. Jelenleg saját filmet készítek. Hálás köszönetem Tímeának a több éves bizalmáért, Dánielnek a kreatív támogatásáért, Noéminak kristály csengõ hangjáért, csattanós vicceiért, Miklósnak segítõ hozzászólásaiért, szórakoztató humoráért és persze Attilának könnyed, meglepõ, igazán klassz humoráért. A komédia gyógyír mindenkinek.

Pálinkás Dániel (Budapest), ötletgazda, improterminátor 2019-ben végzett az American Academy of Dramatic Arts New York-i Campus-án, majd ezután az Upright Citizen’s Brigade iskolában tanult improvizációt és karakterformálást. Játszott már kisgyereket, öregembert, a János vitéz összes karakterét, Chert, az I, Tonya c. film papagáját, valamint egyszer megnevettette Julianne Moore-t.

Sólyom Miklós (Moszkva) New York-ban élő, jelenleg családi okokból ideiglenesen Moszkvában állomásozó magyar színész-rendező. Több mint tíz éve játszik magyar és angol nyelvű darabokban. New York-ban több improvizációs csoportban szerepelt, a Cronuts Improv Team egyik alapítója, a Pilvax Players társulatának tagja. A Broadway Comedy Club-ban rendszeresen fellépett az Alan Chan Comedy Team színészeként.

Zsédely-Szabó Tímea (New York) a Pilvax Players egyik alapítótagja, rendezője, producere és mûvészeti vezetője. Nem ismer lehetetlent, szereti az ismeretlent, a hiányokat kreativitással egyensúlyozza. Az alkotóterek, az alkotni vágyók és a kreatív közönség végtelen, de logikus szabadságvágyában hisz az amúgy gyakran illogikusan abszurd világban.
Mérhetetlenül hálás mindenkinek, akik az alkotói atmoszférát (beleértve a közönséget is mint véleményformáló, kreatív közeget) kellemessé, hasznossá, humorossá, értelmessé és szókimondóvá teszik. Leginkább azonban a Pilvax Players kitartó, szolidáris, tehetséges, innovatív, kiváncsi, türelmes, derûs és nagyszívû mûvészei iránt érez végtelen hálát, akikkel együtt nagyon komolyan veszi a magyar kulturális örökséget: humorban nem ismerünk tréfát (Karinthy Frigyes).

Zene: David Sachs
Video (editing): Ivasko Gergely

Leave a Reply